"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Poslední krok k titulu, bude Žilina pouze přihlížet mistrovským oslavám?

clanek-pred-zapasem-1983-06-12-bohemians-zilina-bw-200pxTabulková matematika je jasná. Dvoubodový náskok jednoznačně lepší skóre dává Bohemce nezpochybnitelnou výhodu v boji o titul. Stačí pouze jednou vyhrát a bude poprvé slavit titul mistra ligy. A zítra je ideální příležitost zapsat se do historie. K zápasu 29. kola přijede do Ďolíčku ZVL Žilina.

Tým z podhůří Malé Fatry je dvě kola před koncem osmý a v Ďolíčku může hrát uvolněně. Vzdáleny mu jsou jak přední místa tabulky, tak její dno. S přílišným posunem tabulkou vzhůru ale počítat nemůže, protože jeho bilance z venkovním zápasů je tristní. Ze čtrnácti zápasů vyhráli žilinští fotbalisté pouhé dva, jeden z nich ale kousek od Ďolíčku - na začátku dubna si v edenu vyšlápli na Slavii a porazili ji 2:1. Překvapit chtějí ve Vršovicích i tentokrát, byť nejspíš budou postrádat útočníka Mintála.

Absence v Bohemce zůstávají stejné. Nastoupit nemůže dlouhodobě zraněný Sloup a chybět bude i Čermák. Jinak se dá očekávat stejná základní jedenáctka, jaká vybojovala historické vítězství na Tehelném poli. "Není důvod měnit vítěznou sestavu z Bratislavy, hrát budeme systémem 4-3-3," prozrazuje sekretář týmu Zdeněk Svoboda. "V tomto důležitém zápase, který by dovršil naší úspěšnou sezonu, potřebujeme hlavně podporu diváků," zve funkcionář fanoušky do Ďolíčku. Zápas bude mít jistě speciální nádech pro všechny hráče, pro Zdeňka Prokeše bude mít ale přeci jen trochu slavnostnější ráz, o den později totiž oslaví kulaté třicáté narozeniny.

Žilina se letos do ligy vrátila po čtyřletém působení o patro níže a okamžitě začala ukazovat, že silná bude především v domácím prostředí. Ve 14. kole to poznala i Bohemka, která pod Fatrou prohrála 1:2 po gólech Mintála a Gerháta. Ondrova branka na prohře nic nezměnila.

Zápas, který, doufejme, bude předcházet mistrovským oslavám, začíná s úderem páté hodiny odpolední. Jako hlavní ho bude řídit rozhodčí Krchňák z Bratislavy. Na postranních čarách mu budou asistovat pánové Jašek a Strechaj. Předpověď slibuje krásné letní počasí, Klokani zase výkon, který jim zajistí historický mistrovský titul. Větší lákadla k návštěvě zápasu žádná jiná událost v Praze nabídnout nemůže.

Naše redakce chystá pro fanoušky, kteří nebudou v Ďolíčku osobně, textový živý přenos.

 

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit