"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Oslavy mistrovského titulu ve znamení loučení?

clanek-ohlasy-1983-06-13-odchody-bw-250pxDojatý trenér Tomáš Pospíchal pojal svá slova po zápase se Žilinou jako oslavu i jako rozloučení. Podle svých slov se totiž s Bohemkou i celým vrcholovým fotbalem na čas loučí. "Jsem šťastný, že se nám to podařilo před skončením mého působení v Bohemians, že jsme dosáhli takového úspěchu. Jsem přesvědčen, že trenéři Rubáš a Kopecký, kteří přijdou po mně, určitě přinesou něco nového a mužstvo bude hrát dobrý fotbal," zhodnotil nejdřívě krátce historický úspěch Bohemky.

"Ze zdravotních důvodů na čas z vrcholového fotbalu odcházím. Na rozloučenou bych chtěl říci, že z naší strany to nebyl žádný experiment, ale využití zkušeností, výsledek usilovné práce. Vždyť jsme na tom byli fyzicky nejlíp z celé ligy! Jsem přesvědčen, že bychom vyhráli ještě výrazněji, kdyby nás nepřibrzdila zranění a vztahy, ke kterým v oddíle došlo. Jsem rád, že jsme přinesli do fotbalu něco nového, že jsme většinou hráli hezkou kopanou, a myslím, že všichni soupeři nám titul musí přát. Na Tehelném poli, třebaže domácí výrazně prohráli, nám 15000 diváků tleskalo. A to je dobrý pocit, se kterým z Bohemians odcházím," rozloučil se svérázný trenér, který má jasno o svých dalších plánech.

Lodivod mistrovského týmu také vyvrátil některé spekulace z posledních týdnů: "Se Spartou si mé jméno nespojujte. Teď si nejméně půl roku potřebuji odpočinout a pak uvidím, co řeknou lékaři. Když jsem se teď vracel do Bohemians, nebyl jsem na tom zdravotně dobře. A na lavičce jsem pochopil, že se v prvé řadě musím vyléčit, že nemá cenu něco lámat přes koleno."

O odchodu přemýšlí také kapitán mistrů Přemysl Bičovský, který se vytouženého titulu dočkal po šestnácti sezonách: "Splnil se sen všem, kteří fandí Bohemce. Na stará kolena jsem se i já stal mistrem a mohu v klidu odejít. Bohemka bude stejně dobrá i beze mě. Jsme typickým příkladem, že to jde. Odcházeli od nás Panenka i Dobiaš a vždy tu byl tak kvalitní kádr, že je nahradil. Stejné to bude i v mém případě."

Ostatní hráči ve víru oslav neměli tolik času na rozhovory. Od většiny z nich se nám podařilo ulovit alespoň pár vět.

Zdeněk Hruška: "Mnohým velkým hráčům, kteří oblékali stejný dres, se sen o titulu nesplnil. Jsem šťastný, že mohu hrát právě v tomhle vítězném mužstvu."

Jiří Ondra: "Už před sezonou jsem tvrdil v televizi, že vyhrajeme titul a v oddíle to bylo označeno za přehnaný, nezdravý optimismus. Mám obrovskou radost."

Zdeněk Prokeš: "Mohu si snad přát lepší narozeniny?"

František Jakubec: "Nedovedu popsat své pocity, jsem neuvěřitelně šťastný."

Pavel Chaloupka: "Je to paráda! Hlavně, že to vyšlo celému kolektivu, a kdyby se mi k tomu náhodou povedlo vystřílet titul ligového kanonýrka, bylo by to přímo fantastické."

Peter Zelenský: "Máme za sebou nesmírně náročnou sezonu, zápasy pravdy jsme však vždy vyhráli. Věřit v titul jsem začal až po vítězství na Slovanu."

Zdeněk Koukal: "Tak přece jen jsem k titulu taky přispěl gólem. Takhle nádherný jsem dal naposledy Košicím, a to už je aspoň půldruhého roku…"

Jaroslav Němec: "Závěrečné zápasy byly neuvěřitelně náročné na psychiku, ale zvládli jsme to."

Stanislav Levý: "Jsem šťastný, že to takhle dopadlo, i když jsem si přál, aby tento zápas vyšel ještě líp.

Vladimír Hruška: "To se snad ani nedá zahodit, co jsem já proti Žilině všechno spálil. Hlavně, že to vyšlo celému mužstvu."

Milan Čermák: "Dobře rozehranou partii jsme přece jen dotáhli do vítězného konce."

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit