"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Očima fanouška: Nádražní bitka (28.8.82)

phoca thumb m kronika-1982-08-28-cheb-photo03Po prázdninovém půstu jsme se všichni velice těšili na sobotu 28. srpna, kdy naši kluci vběhnou na trávník chebského stadionu, a doufali jsme, že z něho odejdou se vztyčenou hlavou.

Liga však už začínala v pátek, a proto jsme s chutí vyrazili cvičit hlasivky na nenáviděnou Spartu, kde hráli naši bratři Zbrojovka Brno. Sešlo se nás tam dost: Vláďa "Chatař", Michal "Vedoucí", Láďa, Karel, Jirka "Ožrala", Mongol, Pavel, Aleš, já a další.

Po příchodu Brňáků jsme se vmísili do jejich řad. Mohutně jsme povzbuzovali, a to i za stavu 1:3. Zápas skončil 2:3, a tak důvod k radosti nebyl. Rozloučili jsme se s Brňáky a příprava na Cheb začala.

Skoro všichni jsme se sešli u nás a vyrazili do nočních ulic. Každý měl vlajku, někdo šálu, odznaky, korálky, zelenobílé boty, pláště a vůbec vše zelené. Takto oděni jsme vyrazili k Muzeu, kde se k nám přidali další do celkového počtu jedenácti.

Na noční cestu vlakem tedy vyrazili: Vláďa "Chatař", Pavel, Láďa "Mongol", Venca, Petr, Michal Hobza, Láďa, Miloš, Zdeněk, Honza a já. Z toho Zdeněk v podnapilém stavu. Obsadili jsme celý vagón a začali zpívat.

S ubývajícím časem nás však přemáhal spánek, a kdo nespal, musel poslouchat jakéhosi stupidního dědka, který nám vykládal, že prohrajeme apod. Pořád si pohrával s našimi vlajkami, až mi to bylo podezřelé.

A taky že jo.

Všichni už spali, i já usínal, a v tom mi dědek ukradl vlajku. V okamžiku, když jsem otevřel oči, jsem viděl, co se stalo.

Kouknu do chodbičky a dědek si to šine pryč.

"Kam s tím jdeš, hajzle," zařval jsem na něj.

Dědek se začal vymlouvat a urychleně vlajku vrátil. Po té se už neobjevil.

V Plzni jsme přestoupili a kolem deváté jsme byli v Chebu. Chodili jsme po městě a dělali bordel. Málem došlo k bitce, ale Zdeněk s Mongolem vždy vše uklidnili.

Asi tři hodiny před zápasem jsme dorazili ke stadionu. Roztáhli jsme vlajky na zem a skoro všichni jsme dospávali.

Po příjezdu autobusu s ostatními začalo být veselo. Vpadli jsme na stadion.

Fanaticky jsme fandili a získali jsme bod, i když jsme skoro celý zápas vedli 1:0. Po zápase jsme však byli spokojeni a ubírali jsme se k autobusu.

Všichni i s "Chatařem" odjeli a nás 10 šlo na nádraží. Za námi se utvořila skupina asi 20 Chebáků a vypadalo to na smrt.

Před nádražím začala bitka.

Zdeněk seřezal "Cikánka", a to dost silně. Michal Hobza přišel o vlajku, ale jeden Chebák to odnesl letem přes auto.

Po té jsme zdrhli do nádražní budovy. Na nástupišti došlo k další bitce.

K Pavlovi přišel Chebák, sundal mu brýle a vrazil facku. Po té mu opět brýle nasadil. Mongol si též statečně vyřizoval účty.

Po mnoha potyčkách byl relativní klid, a tak jsme šli na večeři.

V noci jsme se konečně dočkali vlaku a odjeli z hrozného chebského hnízda. Ve vlaku byla příšerná zima a mysleli jsme, že umrzneme. Zabalili jsme se však do vlajek a šťastně dojeli do Prahy.

Tak skončil první zápas nové sezony, a proto: "Ať žije Bohemka a pochcípají ty chebský mrchy."

Autor: Vráťa Vaňásek - Stříbrný

 

Fotogalerie

 

Komentáře

 
Venca_65
0 #4 Venca_65 2013-03-22 16:42
Čau Vančurko! :lol:
 
 
Jana Vančurová
+3 #3 Jana Vančurová 2012-09-01 09:27
Ahoj všichni fanoušci z té doby,nevím,zda si mě budete pamatovat,ale s Vládˇou chatařem jsem se znala dost dobře,Jirkou Kottem alias "ožralou" také (doučovala jsem ho v libni u babi matiku :D :D :D ),Michala Holase,Vráťu,Ve ncu Hubrta ( znám z tábora z Kout)a díky němu jsem se stala také fanynkou v dólíčku,v této hvězdné době.S klukama jsem byla na zájezdě jen jednou - v Pardubicích, a fotky mám schované.V tén době jsem studovala Hotelovku v Podskalské.Jest li si někdo vzpomínáte,napi šte.Článek o webových stránkách jsem našla ve čtvrtečních MF Dnes a moc mě potěšil.Byly to krásné doby a fandění bylo upřimné ze srdce bez většího násilí a hrůz,co vidíme ted´ˇ.Mějte se moc hezky všichni bývalí "kotelníci".Aho j Jana
 
 
Horda
+1 #2 Horda 2012-08-31 01:05
No to musely bejt akce,kdyz vidim tu bandu :-) ja se teda narodil mesic pred zacatkem ligy,ale ted si to uziju nejvic!!!kkkk
 
 
Vavřík Ag
+4 #1 Vavřík Ag 2012-08-30 11:35
Jo, jo, bylo to přesně tak, jak jsem popsal v kronice, výjezd do Chebu ten nám nikdy velkou radost nedělal, ale ještě "lepší" byla situace na podzim v Nitře, tak se těšte na zápis :lol:
 

Comments are now closed for this entry