"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Ve finále poháru s Duklou

clanek-1983-02-23-po-sparte-bw-200pxStejný vývoj i výsledek jako v podzimním ligovém zápase mělo semifinálové utkání Českého poháru na Spartě. Podobně jako loni v srpnu, Bohemka i na úvod jara na Letné zvítězila 2:1, ačkoli o poločase prohrávala. Tentokrát je odměnou postup do finále pohárové soutěže. V něm se Bohemians střetnou na dva zápasy s Duklou, která v druhém semifinále po bezbrankovém zápase vyhrála penaltový rozstřel na Baníku.

"Toto střetnutí bylo obdobou podzimní části ligy, kdy jsme také hráli poločas špatně, po obrátce nastalo zlepšení a dosáhli jsme i stejného výsledku," pochvaloval si asistent trenéra Bohemky Josef Zadina.

Klokani opět potvrdili, že Letná patří k jejím oblíbeným stadionům. Před třemi lety tu sice nešťastně prohráli odvetné finále poháru v prodloužení, ale v lize nás Sparta od návratu do ligy porazila jen v minulé sezoně. Stejně jako vloni v srpnu se však mužstvo rozjíždělo pomaleji.

"První poločas byl z naší strany velice špatný. Přikládám to tomu, že jsme v týdnu odehráli tři přípravné zápasy a úvodní minuty zastihly naše hráče v útlumu," hodnotí Zadina. "S výkonem po změně stran jsme maximálně spokojeni."

Sparta v první půli prokázala ve srovnání s podzimem zlepšení, ve druhém poločase proti zlepšenému výkonu Bohemians však nestačila.

"Rozhodla skutečnost, že jsme ve druhém poločase vůbec nestříleli ze druhého sledu. A především naše slabá potence v zakončování akcí v první půli," řekl sparťanský trenér Václav Ježek.

Muž, který se do Sparty vrátil po dlouhých třinácti letech a při svém předchozím působení na Letné slavil dva tituly, ocenil přínos vršovického záložníka Pavla Chaloupky, po jehož příchodu se hra Bohemky v druhé půli výrazně zvedla.

"Příchod Chaloupky do soupeřovy zálohy byl cítit, nám naopak postupně klesal výkon této formace," řekl Ježek. "Terén byl na okraji regulérnosti, přesto se na něm odehrával slušný a dramatický fotbal."

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit