"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Milan Čermák nejlepším hráčem kola

clanek-1982-12-22-cermak-vanoce-bw-250pxNa včerejší vršovické derby před vyprodaným Edenem pějí novináři jen slova chvály. Hned čtyři hráči, kteří se ve včerejší ligové dohrávce představili, byli deníkem Československý sport nominováni do sestavy kola. Milan Čermák byl navíc vyhlášen nejlepším hráčem 19. ligového kola.

Po sérii zranění pár týdnů po přestupu ze Sparty do Baníku Ostrava to s kariérou Milana Čermáka nevypadalo dobře. Ovšem trenér Pospíchal rozeznal ve třiatřicetiletém hráči velký potenciál, dal mu důvěru, přivedl jej do Ďolíčku a Milan Čermák předvedl obdivuhodný návrat na ligové trávníky. Jeho forma přesvědčila i reprezentačního trenéra Havránka, který jej na podzim nominoval po pětileté pauze. Milan Čermák se stal nejen ve vršovickém Ďolíčku vzorem poctivosti, svědomitosti a důslednosti.

Útočník "klokanů" se v této sezoně dostal již pošesté do ideální jedenáctky ligového kola a za své výkony se dočkal také ocenění v podobě třetího místa v anketě o Fotbalistu roku za rok 1982.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit