"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Pospíchal zpět u mužstva!

clanek-1982-11-23-pospichal-bw-250pxJako by toho v letošním bouřlivém bohemáckém jaru nebylo málo, dočkali jsme se v posledních hodinách i překvapivého rozuzlení trenérských peripetií. Připomeňme, že Tomáš Pospíchal složil svůj úřad zcela nečekaně ihned po úvodním semifinálovém utkání Poháru UEFA s bruselským Anderlechtem s mlhavým vyjádřením, že ve své práci pro Bohemku nemůže nadále pokračovat. Následujícího dne pak doručil na sekretariát Bohemky neschopenku z OÚNZ Praha 10, o něco později i žádost o skončení pracovního poměru.

Tak jako už poněkolikáté v době Pospíchalových absencí, tahal horké brambory z ohně asistent Josef Zadina, který mužstvo vedl v ligovém utkání v Olomouci (2:0), v odvetě s Anderlechtem (1:3), v lize s Nitrou (5:1), úvodním finále Českého poháru s Duklou (1:2), opět v lize s Trnavou (1:1) a konečně předevčírem v odvetném pohárovém utkání s Duklou(1:1). Rekonvalescent Pospíchal mezitím dle kuloárních zpráv koketoval s možným angažmá ve Spartě, diplomatická aktivita našich funkcionářů spolu s klesající výkonností A-mužstv a však nakonec vyústila v překvapivý návrat architekta současných sportovních úspěchů Bohemky zpět na lavičku.

Předseda oddílu Jaroslav Típek se ke vzniklé situaci pro denní tisk vyjádřil lakonicky: „Po Pospíchalově odchodu šly výkony hráčů a nasazení dolů, totéž se dá říci o přístupu k utkání. Po skončení pracovní neschopnosti si (Pospíchal) vzal řádnou čtrnáctidenní dovolenou, ta mu skončila před pár dny. Řekl, že dodrží smlouvu, kterou s námi má“.

O mnoho sdílnější nebyl ani sám Pospíchal: „Skončil jsem dovolenou, vrátil jsem se do zaměstnání. Jinak nebudu na nic odpovídat, od toho je sekretariát oddílu. Slíbil jsem výboru klubu, že o tom nebudu mluvit. Jestli chcete vědět něco směrem k utkání v Brně, jsem k dispozici.“

Značně nelibě nesl pochopitelně opětovnou rošádu u kormidla dosavadní trenér Josef Zadina, který byl v mezidobí ve své funkci potvrzen do 30. 6. 1985: „Už před pohárem na Dukle mi Zdeněk Svoboda naznačil, že se bude urychleně řešit otázka trenérského místa. Po zápase mi naplno oznámil, že se Tomáš Pospíchal vrací. Požádal jsem o dovolenou a oznámil, že k 1. červenci chci odejít. Na podzim jsem mužstvo vedl v devíti ligových utkáních a ve čtyřech zápasech Poháru UEFA, a úspěšné výsledky nebyly nijak zvlášť spojovány s mojí osobou. Byl bych rád, kdyby s mým jménem - tedy jen a jen mým jménem - nebylo spojováno ani jaro. Zvlášť po experimentech v zimní přípravě.“, uzavřel poněkud tajemně rozladěný Zadina.

Fotbal skutečně nemá logiku a to, jaký efekt bude mít snad už definitivní obsazení trenérského postu na hru a výsledky mužstva, ukáží až nejbližší zápasy - doufejme, že se nám podaří zabrat už v Brně. Faktem nicméně zůstává, že na svého času příkladné pracovní a lidské vztahy v našem oddílovém kolektivu, vrhá tato kauza nehezký stín.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit