"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Na lavičku míří Rubáš, Pospíchal šéftrenérem

clanek-1982-11-04-bohemians-logo-bw-190pxTrenérské rošády na lavičce Bohemians mají konečné vyústění. Dosavadní trenér Tomáš Pospíchal v klubu zůstane, ale posune se na pozici šéftrenéra. Přípravu ligového týmu od 30. června dostane na starost jiný legendární trenér Jiří Rubáš, který už v minulosti Bohemku trénoval dlouhých čtrnáct let.

Už víc než čtyřicet let je život Jiřího Rubáše svázán s Bohemians a od příští sezony bude tohle úspěšné spojení pokračovat. Jedenašedesátiletý expert se stane hlavním trenérem klokanů, jeho asistentem pak bude Ivan Kopecký.

"S oběma byla uzavřena dvouletá pracovní smlouva, která skončí dne 30. 6. 1985," sdělil sekretář Bohemians Zdeněk Svoboda. "Dosavadní trenér Tomáš Pospíchal zůstává v našem oddíle, ale nastupuje dlouhodobé léčení."

Jiří Rubáš patří k nejvýznamnějším osobnostem historie Bohemians. Do klubu dorazil už v roce 1942 jako skvělý fotbalový obránce, ale zároveň jako hokejista. Ve fotbalové Bohemce strávil jako hráč dvanáct let, během nichž se propracoval i do reprezentace. S koncem hráčské kariéry v roce 1954 pak začal vršovický klub trénovat a v této funkci vydržel až do roku 1969!

V následujících letech trénoval také Škodu Plzeň, Spartu a především ostravský Baník, který převzal v polovině sezony 1975/1976 a poprvé v historii jej senzačně přivedl k mistrovskému titulu.

Rubáš dostane k dispozici téměř kompletní mistrovský kádr. Z něho zatím jistě odejde jen kapitán Přemysl Bičovský, který má domluvené angažmá v rakouském Eisenstadtu.

"O povolení startu v zahraničí mají zájem Přemysl Bičovský a Milan Čermák," říká Svoboda. "Jinak z dalších hráčů, kteří se nejvíc zasloužili o zisk mistrovského titulu, neodejde nikdo."

Hráči mají v současnosti dovolenou, první zápas letního Interpoháru je čeká 2. července na hřišti Xaverova proti norskému mistru Viking Stavanger.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit