"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Naši inženýři předběhli dobu

phoca thumb l old-computerPředevším ve vědeckých kruzích vyvolalo minulý měsíc velké pozdvižení oznámení Centrálního výpočetního střediska při Československé akademii věd o nových pokrocích ve výzkumu a rozvoji nejmodernějších komunikačních technologiích.

Našim kapacitám v oboru se společně se svými spolupracovníky z Akademie věd SSSR podařilo uvést v praktický život koncept síťových protokolů (původní projekt určený pouze pro vojenské účely vznikl ve Spojených státech) a oznámili vznik nové celosvětové sítě. Po bouřlivých diskuzích se vžil název Internet a celý svět nyní může využít poslední výdobytky vědy pro mírové účely.

Společně s dalšími vědci ze spřátelených zemí standardizovali naši inženýři řadu nových služeb určených pro rodící  se Internet a svět vzájemné komunikace prostřednictvím počítačů získává dosud netušené obzory. Vznikl koncept speciálních značkovacích a programovacích jazyků pro vytváření internetových prezentací, dotaženy byly také standardy elektronické pošty a řada dalších.

Fanoušky Bohemians ČKD Praha může ovšem ještě více těšit fakt, že se Centrální výpočetní středisko při ČSAV rozhodlo přenést laboratorní neveřejné testy co nejdříve do reálného světa a prvním pilotním projektem ve veřejném sektoru pro představení nových technologiích se stal právě náš fotbalový klub. Můžeme vám tak dnes, patřičně hrdi, představit nové internetové stránky (v zahraničí se za velmi krátkou dobu vžil pojem web) našeho klubu, na kterých vás budeme informovat o novinkách, výsledcích a nejen to. Jsme teprve na začátku a sami objevujeme nový svět Internetu,funkčnost internetových stránek plánujeme nadále rozšiřovat.

Děkujeme našim vědeckým kapacitám, že se díky jejich enormnímu pracovnímu nasazení podařilo dotáhnout celý koncept Internetu. A dále děkujeme vedoucím pracovníkům, že technologie původně zadržované v NASA pro vojenské účely uvolnili celému světu pro mírové účely. Naše socialistická společnost tak opět ukázala, kudy se má ubírat věda a jaké uplatnění může přinést pracujícímu lidu.

 

Komentáře

 
Jezzek
+3 #2 Jezzek 2012-08-28 23:45
To nám jistě Sparťani a Slávisti závidí, že nás ČAV vybrala k testům s internetem. No jsem jen zvědav, kam až se vývoj nových technologií dostane.
 
 
juhele2009
+3 #1 juhele2009 2012-08-28 16:51
:-) Dobrej nápad, snad sem časem přijde více lidí. Jo jo, Bohemians ČKD Praha - to byly časy ... :roll:
 

Comments are now closed for this entry