"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Za obhajobou v poháru doma s Hradcem

clanek-1982-10-05-csfs-logo-bw-250pxPřívětivý program pro čtvrtfinále domácí pohárové soutěže přinesl Bohemce los přímo z nablýskané trofeje, kterou jsme letos na jaře poprvé v historii slavně dobyli na Strahově proti Dukle. Tentokrát nás na úvod čeká o něco snadnější soupeř - druholigový Hradec Králové. A ještě k tomu doma!

Zdá se to jako včera, kdy Bohemka v minulém finále Českého poháru na Strahově rozdrtila Duklu 4:0, což odstartovalo velké oslavy přímo na hřišti. Naši fans tehdy vtrhli na trávník, stadion opustili triumfálně Bránou borců a dolů ke Karlovu náměstí se hnali za rozpustilého pokřiku: "Běží žoldák ze Strahova, chyťte ho, chyťte ho. Na životě nezáleží, zabte ho, zabte ho..."

Jen škoda, že jsme po českém triumfu nezískali i Československý pohár, který na Tehelném poli vybojoval Slovan po vítězství na penalty. Letos ale máme novou šanci. Všechny kluby reprezentující v pohárové Evropě byly nasazeny až do čtvrtfinále. Kromě Bohemky tak byly v osudí ještě Baník, Sparta a Dukla.

Mezi možnými soupeři se objevila nečekaná jména. V osmifinále totiž vypadly hned tři prvoligové týmy - Cheb v Mladé Boleslavi, Slavia v Hradci Králové a Vítkovice v Pardubicích. Elita ligy se tak paraoxně o postup do semifinále střetne téměř výhradně s druholigovými mužstvy. Zatímco Bohemku čeká Hradec, Sparta jede do Pardubic a Ostrava do Mladé Boleslavi. Dukla přivítá doma Olomouc, která hrála druhou ligu ještě na jaře. Hrát se bude 17. listopadu.

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit