"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Bohemácký sněm: Cíl? Meta nejvyšší!

clanek-1982-11-04-bohemians-logo-bw-190pxV radostné atmosféře proběhlo včerejší výroční sněmování fotbalového oddílu Bohemians. Společenské vážnosti večera dodali zasloužilí umělci, zpěvačka Eva Pilarová, virtuos ve hře na harmoniku František Vyhnal, herec Ladislav Trojan a klavírista Miroslav Chytil. Přispěli k náladě, kterou vyvolal úspěšný rok 1982. A letos jsou cíle ještě vyšší!

Vítězství v Českém poháru, třetí místo v lize, postup do čtvrtfinále Poháru UEFA a titul podzimních půlmistrů. Není divu, že předseda oddílu Jaroslav Típek mohl být při hodnocení zelenobílého roku spokojen. Zároveň ale zdůraznil, že se náš klub rozhodně nehodlá s dosaženými úspěchy uspokojit.

"Fotbal je krásná hra, hra, která přináší radost, ale i žal z neúspěchu. A přes nádherné chvíle v roce 1982 na našem trávníku nezpychneme, naopak ještě větší měrou budeme – funkcionáři, trenéři, hráči i příznivci - pomáhat našemu mužstvu, aby dosáhlo mety nejvyšší," zdůraznil Típek ve zprávě o činnosti.

Na výroční konferenci dorazili čestní hosté, delegace VFS ÚV ČSTV v čele s Vl. Staňkem nebo zástupce pražské Dukly. Všichni mohli ocenit také loňský přínos klokanů reprezentaci. Na podzim se ve třech mezistátních zápasech vystřídalo v národním týmu hned devět hráčů Bohemians. V Miláně proti Itálii jich nastoupilo sedm a o góly se postarali Sloup a Chaloupka.

"Zvlášť to těší v období, kdy každý naši kopanou odepisoval. A jsme rádi, že právě hráči Bohemians přispěli k jejímu zmrtvýchvstání," raduje se Típek.

Tomáš Pospíchal obdržel cenu pro nejlepšího trenéra roku v hlavním městě, do čela devítičlenného výboru byl opět zvolen Jaroslav Típek.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit