"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Klokani bojují o Evropu

clanek-1982-10-05-csfs-logo-bw-250pxJiří Sloup a Jaroslav Němec jsou zranění, nevyčerpatelná zásobárna osobností ale i pro zítřejší kvalifikační zápas na Kypru vytvořila páteř československého mužstva. Trenéru Františku Havránkovi bude k dispozici osm hráčů, stejně jako v listopadu při slavné remíze v Miláně. Tentokrát však národní tým potřebuje vyhrát.

Pro většinu vršovických už to bude známá situace. Fotbalové Československo dnes stojí a padá na výkonech hráčů Bohemians. Pro Stanislava Levého to ale zítra v Nikósii (začátek zápasu v 15.45, přímý přenos na II. programu Čs. televize) bude reprezentační premiéra

"Mám trému, ale ta asi před premiérou přišla na každého," říká Levý. "Doufám, že zápas nám vyjde, a že se tak lépe ztratí má případná chyba a nervozita."

Sedm hráčů Bohemky nastoupilo v listopadu v Miláně a přispělo k zisku důležitého bodu. Stejný počet hráčů vršovického klubu by mělo být v základní sestavě i zítra v Nikósii. Zdeněk Hruška sledoval mač v Miláně na lavičce, ale po skvělých výkonech v Dundee a v derby se Slavií by měl znovu dostat důvěru. Zelenobílá je ostatně skoro celá obrana. Jen stoper Dukly Jan Fiala se zřejmě vejde k pravému bekovi Františku Jakubcovi, druhému stoperu Zdeňku Prokešovi a levému bekovi Levému. V záloze by neměli chybět Pavel Chaloupka s Peterem Zelenským a v útoku Milan Čermák.

"Chtěl bych sobě i jiným dokázat, že nejsem z formy!" hlásí Chaloupka, který nedal gól od 2. března, kdy hrála Bohemka doma s Dundee, a v posledním zápase na Slavii byl střídán o poločase.

"Soupeř určitě bude kousat, ale měli bychom ho přehrát kondičně," věří Peter Zelenský.

Československý tým má v tabulce V. kvalifikační skupiny zatím dva body za remízy 2:2 (se Švédskem a v Itálii). S Kyprem zatím v historických střetnutích dvakrát vyhrál. V roce 1975 k tomu při výhře 4:0 v Praze přispěl třemi góly Antonín Panenka, ve stejný rok se při odvetě v Limassolu trefil současný hráč Bohemky Přemysl Bičovský a pomohl tak k výhře 3:0. Bičovský bude zítra pravděpodobně začínat na lavičce.

Předpokládané sestavy

Kypr: Constantinou - Miamiliotis, Pantzjaras, Klitos, Kezos - Yiagoudakis, Karseras, Kouis - Mavris, Savvides, Theophanous.

Československo: Z. HRUŠKA - JAKUBEC, Fiala, PROKEŠ, LEVÝ - CHALOUPKA, ZELENSKÝ, Jarolím - Vízek, ČERMÁK, Petržela.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit