"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Ondra po Švédsku: Celou noc jsem nespal!

clanek-1982-10-07-ondra-jiri-bw-250pxNa takový zápas čekal Jiří Ondra celou svoji kariéru. Reprezentačního debutu se pětadvacetiletý obránce Bohemky dočkal včera na Tehelném poli. Místo radostných vzpomínek se mu ale po trudném závěru zápasu se Švédy bude vracet noční můra.

"Po zápase jsem celou noc nespal a přemýšlel jsem, jak bylo možné, že Švédové vyrovnali," líčil Ondra.

Reprezentace předvedla proti Švédům přes výrazné omlazení kádru nadějný výkon a v druhém poločase díky dvěma Janečkovým gólům směřovala k vítězství. Švédové však v posledních třech minutách dvakrát udeřili a vzali Československu bod. Ondrovi tím zkazili reprezentační premiéru.

"Byl to první zápas v reprezentaci a stále jsem myslel na to, abych neudělal nějakou chybu," připustil Ondra. "Nedařily se mi přihrávky. Cítil jsem, že nehraji dobře. Nezbývalo, než se snažit alespoň bojovat ze všech sil."

Levý bek Bohemky je možná na sebe až příliš sebekritický. Ve druhém poločase i on přispěl k ofenzivnější partii našeho týmu a stejně jako Jakubec na pravé straně aktivně podporoval útok ostrými úniky po straně. Každopádně už nemá čas se bratislavskými nepříjemnostmi dál zabývat. Už za tři dny ho s Bohemkou čeká další ligový zápas v Nitře.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit