"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Reprezentanti jsou v Dánsku, zbytek týmu hraje na Žižkově

clanek-1982-10-05-csfs-logo-bw-250pxDo dvou skupin jsou v současnosti rozděleni hráči Bohemky. Sedmička reprezentantů už včera odletěla do Kodaně, kde se připravuje na zítřejší přátelské utkání s Dánskem. Ostatní čeká dnes a zítra turnaj o Putovní pohár městského výboru SČSP na hřišti žižkovské Viktorky.

Ze sestavy národního týmu vypadl zraněný Peter Zelenský, i tak ale včera do Kodaně odcestovala početná výprava klokanů. K původně nominovaným Zdeňku Hruškovi, Prokešovi, Ondrovi, Chaloupkovi, Čermákovi a Němcovi totiž na poslední chvíli přibyl Jakubec, kterého trenér František Havránek povolal kvůli několika zraněním v posledním ligovém kole.

Fanoušci v Praze mohou dnes a zítra vyrazit na stadion Viktorie Žižkov. Dnes od 18 hodin naši borci nastoupí proti Tatře Smíchov a v případě vítězství je zítra ve stejnou dobu čeká vítěz zápasu Žižkovem a Xaverovem. Zároveň nás ale samozřejmě bude zajímat i počínání vyslanců Bohemky v Kodani. Zápas proti Dánům bude významný především pro Zdeňka Prokeše, který se do reprezentace vrací po čtyřech letech, a pro Milana Čermáka, jenž je v týmu dokonce po pětileté pauze.

"Chtěli jsme si vyzkoušet složení mužstva na zápas s Itálií a dát hráčům možnost, aby se sehráli. Tento záměr nám však nevyšel. Středová řada se úplně rozpadla, musíme improvizovat a změny si vyžádá i složení útočné řady," řekl reprezentační kouč František Havránek.

Ze zálohy, která nastoupila v kvalifikaci proti Švédům, vypadl Brezík kvůli zranění, Berger kvůli disciplinárnímu prohřešku a také Peter Zelenský, který doléčuje sval. Místo něho by ale měl dostat šanci Pavel Chaloupka. V základní sestavě by neměli chybět ani Zdeněk Prokeš, kterého hodlá Havránek vyzkoušet ve stoperské dvojici s Fialou, Ondra a útočníci Čermák s Němcem. Zdeněk Hruška naopak bude na lavičce krýt záda ostravskému Mikloškovi.

Československý tým nastoupí proti Dánsku podesáté v historii a zatím s tímto soupeřem nikdy neprohrál, v bilanci je šest vítězství a tři remízy. V posledním vzájemném utkání v roce 1973 v kvalifikaci o postup na MS v Německu národní mužstvo zvítězilo 6:0 a jednou se tehdy trefil i Přemysl Bičovský.

Tentokrát ale Dánové budou zřejmě těžším protivníkem. Před měsícem remizovali v kvalifikačním zápase 2:2 v Anglii a jejich sestava je plná krajánků, kteří hrají v prestižních západoevropských soutěžích. Lerby, Olsen a Mölby přijeli na sraz ze slavného Ajaxu Amsterodam, Bastrum z Hamburku, Busk z Gentu a Elkjaer z Lokerenu. Zápas začíná zítra v 19 hodin.

Pravděpodobné sestavy

Dánsko: T. Rasmussen (Aarhus) - O. Rasmussen (Hertha), Roentved (Randers Freja), Busk (Gent), Lerby (Ajax) - Bertelsen (Saraing), Sivebaek (Vejle), Olsen (Ajax) - Lauridsen (Espaňol), Elkjaer (Lokeren), Bastrum (HSV).

Československo: Mikloško - Kapko, Fiala, PROKEŠ, ONDRA - CHALOUPKA, Pelc, K. Jarolím - J. NĚMEC, ČERMÁK, Janečka.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit