"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Čermák a Chaloupka pomohli skolit Dány

clanek-po-zapase-1982-10-27-den-cze-bw-250pxŠest hráčů Bohemky včera večer v Kodani pomohlo reprezentačnímu mužstvu k vítězství 3:1 nad Dánskem. A vyslanci vršovického klubu nehráli pouze epizodní role. Hned dva góly ze tří vypracovali borci z Ďolíčku - skóre otevřel Milan Čermák a po průniku Jaroslava Němce ho uzavřel Pavel Chaloupka.

V základní sestavě dnes v Kodani nastoupili Zdeněk Prokeš, Jiří Ondra,Pavel Chaloupka, Milan Čermák a Jaroslav Němec. František Jakubec v druhém poločase vystřídal Ondru.

Už v páté minutě si Čermák naběhl na centr brněnského Petra Janečky a zblízka se prosadil. O druhý gól se postaral překvapivým výpadem středem stoper Dukly Jan Fiala. Laudrup pak snížil, ale ještě do poločasu získalo Československo znovu dvoubrankové vedení, když se Němec protáhl kolem dvou dánských obránců, jeho střelu gólman Quist jen vyrazil a Chaloupka míč doklepl do branky.

V druhé půli už gól nepadl, ostravský brankář Mikloško zlikvidoval Lerbymu penaltu a Československo tak ani v desátém mezinárodním zápase s Dány neprohrálo.

Podrobnosti o zápase v Kodani přineseme během zítřka.

Dánsko - Československo 1:3 (1:3)

 

Branky: 20. Laudrup - 5. ČERMÁK, 15. Fiala, 44. CHALOUPKA..
Diváci: 10 000.
Rozhodčí: Mulder (Niz.).

Sestava Dánsko: Quist - O. Rasmussen - Busk (45. Mölby), Roentved, M. Olsen - Lerby, Bertelsen, Lauridsen - J. Olsen (71. Sivebaek), Bergreen (47. Donerup), Laudrup. Trenér: Sepp Piontek.

Sestava Československo: Mikloško - Kapko, PROKEŠ, Fiala, ONDRA (56. JAKUBEC) - CHALOUPKA, Pelc (46. Jurkemik), K. Jarolím - Janečka (90. Pokluda), ČERMÁK, NĚMEC. Trenér: František Havránek.

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit