"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Osm klokanů proti mistrům světa!

clanek-1982-10-05-csfs-logo-bw-250pxHned osm hráčů Bohemians bylo nominováno k důležitému kvalifikačnímu zápasu o mistrovství Evropy, který bude sehrán 13. listopadu na stadionu Giuseppa Meazzy v Miláně proti Itálii, úřadujícímu světovému šampionovi.

Reprezentační trenér František Havránek vybral brankáře Zdeňka Hrušku, obránce Zdeňka Prokeše, Františka Jakubce a Jiřího Ondru, záložníky Petera Zelenského s Pavlem Chaloupkou a útočníky Jaroslava Němce a Milana Čermáka.

Borci v Ďolíčku tvoří přesně polovinu mužstva, které odcestuje do Itálie. V týmu jsou ještě brankář Mikloško (Baník), obránci Kapko, Fiala (oba Dukla) a Jurkemik (Inter), záložníci Karel Jarolím (Slavia) a Pelc (Dukla) a útočníci Janečka (Brno) a Vízek (Dukla).

"V nominaci jsou hráči, jejichž schopnosti jsem si ověřil ve dvou těžkých zápasech se Švédskem v Bratislavě a s Dánskem v Kodani," vysvětlil reprezentační kouč Havránek. "Jedinou výjimkou je Vízek. I ten byl ve výběru pro Dánsko, ale kvůli potížím po zranění nehrál ani v lize. Teď už v Prešově nastoupil a věřím, že bude v pořádku."

Reprezentanti se sejdou v pražském hotelu International 8. listopadu, odkud se přesunou do tělovýchovného centra v Nymburce. Do Milána výprava odlétá 11. listopadu. Pro světové šampiony z Itálie to bude první zápas evropské kvalifikace, Československo už má za sebou smolnou remízu se Švédy (2:2).

Hráče Bohemky do střetu s mistry světa ještě však čeká odveta druhého kola Poháru UEFA se Saint Étienne a následný ligový šlágr na Dukle.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit