"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Oběť reprezentaci: Půl mužstva je v Norimberku

clanek-1982-10-05-csfs-logo-bw-250pxKrásnou výhru nad Plastikou Nitra si hráči Bohemky ani nestačili pořádně vychutnat a značná část týmu už musela opět do pohotovosti. Osm hráčů základní sestavy proti Nitře včera odcestovalo do západoněmeckého Norimberku, kde je dnes s reprezentačním výběrem čeká generálka na blížící se klíčový kvalifikační duel v Bukurešti.

Drtivou převahu měli klokani na včerejším reprezentačním srazu v dejvickém hotelu International. Trenéru Františku Havránkovi se hlásili brankář Zdeněk Hruška, obránci František Jakubec, Zdeněk Prokeš a Stanislav Levý, záložníci Pavel Chaloupka, Přemysl Bičovský a Peter Zelenský a také útočník Milan Čermák.

Poměr hráčů Bohemky proti zbytku republiky je sice osm na osm, ostravští Daněk s Mikloškem a Jurkemik z bratislavského Interu ale včera nemohli přiletět kvůli mlze a k týmu se připojí až dnes. Večer čeká národní mužstvo přípravný zápas v Norimberku proti devátému týmu bundesligy.

"Utkání je pro nás vlastně generálkou na kvalifikaci ME s Rumunskem v Bukurešti," tvrdí Havránek, ačkoli zároveň připouští: "Je jisté, že Norimberk nehraje přesně takový fotbal jako Rumunsko, ale důležité je aspoň to, že hrajeme venku. Norimberk určitě nepřijme roli sparingpartnera, s nímž bychom hráli modelované utkání. Půjde mu o výsledek, bude hrát svou hru."

Otázkou zůstává, jestli svou hru bude dnes praktikovat československá reprezentace. Trenér Havránek se totiž obává špionážní činnosti rumunského protivníka.

"Řeknu to takhle: Soupeř nás sleduje na každém kroku. Rumunský trenér Lucescu například byl i v Bruselu na utkání Anderlecht - Bohemians v semifinále Poháru UEFA. Nehodlám mu v Norimberku příliš odkrýt karty," vysvětluje Havránek.

 

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit