"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Čermák opět zraněn, nahradil ho Němec

clanek-1983-01-07-nemec-bw-180pxVšechno je jinak. Útočník Bohemky Milan Čermák nakonec na kvalifikační zápas do Rumunska neodletěl. V přípravě si totiž obnovil svalové zranění a reprezentační trenér František Havránek pro dnešní utkání v Bukurešti místo něho povolal jiného forvarda z Vršovic - Jaroslava Němce.

Nepříjemnost pro Bohemku. Milan Čermák se ve službě pro národní mužstvo znovu zranil a není jisté, jestli bude k dispozici pro rozhodující ligové zápasy. Reprezentační trenér František Havránek si ale i náhradu našel mezi zelenobílými.

"Milan Čermák si obnovil svalové zranění na noze, povolal jsem místo něho útočníka Bohemians Jaroslava Němce," sdělil Havránek.

Naše pravé křídlo se tak do národního týmu dostalo hned po návratu po operaci menisku. Němec na jaře zatím odehrál jen půl hodiny v Ostravě, hned po příchodu na hřiště ale dal gól.

Osmička hráčů Bohemians tak bude dnes připravena ke klíčovému kvalifikačnímu boji. Československý tým ztrácí po polovině kvalifikace na Rumunsko dva body a případná porážka by znamenala téměř jistý konec nadějí na postup na mistrovství Evropy do Francie.

"Zápas s Rumunskem pro nás vlastně představuje utkání roku," zdůrazňuje Havránek. "Nesmíme se nechat zatlačit do defenzívy, obrana musí být pružná a výbojná. Při tvořivosti našich hráčů k tomu má předpoklady. K sestavě snad jediné: v tak důležitém utkání lze jen těžko experimentovat."

Znamená to, že hráči z Ďolíčku by měli, stejně jako po celou současnou kvalifikaci, mít v sestavě převahu. Rumuni o kvalitách československého výběru dobře vědí.

"Za nejlepší hráče považuji Vízka, Bičovského a Chaloupku," říká Ilie Balaci, loňský rumunský fotbalista roku.

Zápas začíná v Bukurešti v 19.30 a můžete ho sledovat v přímém přenosu Československé televize.

 

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit