"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Dundee United? Šance na semifinále!

clanek-1982-12-10-dundee-united-logo-bw-220pxSkotský tým Dundee United postavil los Poháru UEFA do čtvrtfinálové cesty fotbalistům Bohemians. A reakce zevnitř klubu jsou poměrně pozitivní: Bude to těžký boj, ale šance na postup do dalšího kola je reálná!

Telefony na stolech pražských redakcí dnes odpoledne vyzvání výzvědnými dotazy z ostrovů. Bohemians jsou možná pro Dundee United trošku záhadným soupeřem. Vršovičtí budou ale chtít být připraveni. Zastupující trenér Josef Zadina začne žhavit linky pro změnu do Brém. V létě měl na severu Německa domluvenou stáž. Teď se tam bude snažit získat informace o našem příštím soupeři.

"Okamžitě se spojíme s týmem Werder Bremen, přes který Skotové přešli," říká Zadina. "Mezi čtvrtfinalisty si lze těžko vybírat, ale Dundee United nejsou nejtěžším soupeřem."

David Narey, to je zřejmě největší hvězda našeho příštího soupeře. Univerzální hráč, schopný nastoupit v záloze i útoku i na různých postech defenzivy, diriguje obrannou čtverku, ale rád pomáhá i vepředu a střílí hodně gólů, především hlavou. Nejlepším střelcem United je však Paul Starrock, který se v minulé sezoně v lize i v poháru vyznamenal 24 brankami.

Duší United je však jejich trenér, respektive manažer, Jim McLean. Do své funkce nastoupil v prosinci 1971. Největšími úspěchy jeho éry je účast United ve finále skotského poháru 1974 a tři účasti ve finále ligového poháru, z toho dvě vítězné. Dundee United si v posledních letech spolu s Aberdeenem vysloužili přezdívku "New Firm - Nová firma". Oba zdatně konkurují tzv. starým firmám - tedy glasgowským Rangers a Celticu.

Bude to silný soupeř, ale Bohemka jde do boje s odvahou.

"V životě jsem proti Skotům nehrál, ale zkušenosti ze zápasů proti Ipswich Town říkají, že se proti ostrovanům dá hrát," říká sebevědomě útočník Milan Čermák. "První utkání doma není nevýhodou, pokud znovu necháme na hřišti všechny síly. A to za celý kolektiv mohu slíbit!"

"Skotší fotbalisté budou jistě důrazní v osobních soubojích a nebezpeční ve hře hlavou, ale pokud se naše mužstvo dokáže vyrovnat s nerozehraností, věřím v semifinále," říká klubový sekretář Zdeněk Svoboda.

Připomeňme, že první čtvrtfinálová bitva se hraje 2. března v Ďolíčku. Odveta na stadionu Tannadice Park se uskuteční 16. března.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit