"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

V cestě do finále stojí "fialky"

clanek-uefa-old-logo-bw-250pxPřed necelými třemi lety přijel bruselský Anderlecht do Vršovic, aby Bohemians poblahopřál k pětasedmdesátiletému výročí klubu. Začátkem dubna se oba soupeři utkají znovu. Tentokrát však bude ve hře účast ve finále Poháru UEFA. Tak rozhodl los.

Dvojnásobný vítěz Poháru vítězů pohárů z posledních let, tým plný belgických reprezentantů. To je soupeř pro Bohemians v semifinále Poháru UEFA. Kapitán Přemysl Bičovský může být spokojen. Anderlecht předem označil za jedno z mužstev, které si pro boj o finále přál.

"Dostali jsme nejtěžšího soupeře ze tří možných," říká však Bičovský po losu. "Belgičané jsou tvrdí, houževnatí, nebudeme to mít lehké. Před třemi roky jsme je v přátelském utkání porazili 3:1, ale to nic neznamená."

Bičovský připomíná slavnostní utkání z května 1980, kdy Anderlecht přijel do Ďolíčku asistovat oslavám našeho tři čtvrtě století. 6. dubna nicméně "fialky" dorazí do Vršovic se snahou zabránit Bohemians v historickém postupu do finále.

"Soupeř je to velmi kvalitní," varuje trenér Tomáš Pospíchal. "Ale v semifinále si už těžko vyberete. Škoda, že první zápas hrajeme opět doma. Navíc budeme stále postrádat Ondru, Sloupa i Němce."

Bohemka se do boje o finále pustí 6. dubna v Ďolíčku, odveta je naplánovaná na 20. dubna do Bruselu.

"O Anderlechtu mnoho zpráv nemám, v nejbližších dnech se spojím s Josefem Masopustem a Karolem Dobiašem, od nichž chci získat podrobnější informace," plánuje Pospíchal konzultace s experty s belgickými zkušenostmi.

Opory klokanů si dobře uvědomují náročnost úkolu, který před nimi stojí.

"Pro mne je Anderlecht favoritem číslo 1," řekl stoper Zdeněk Prokeš.

"V mužstvu se to doslova hemží dobrými střelci, takže se máme na co těšit," konstatuje gólman Zdeněk Hruška. "Věříme si však, šance jsou pro oba stejné."

Semifinálový los jsme sledovali v živém textovém přenosu.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit