"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Čermák před Baníkem: Michalíkovi chci zase dát gól!

clanek-pred-zapasem-bohemians-banik-1982-10-16-loga-bw-250pxJedno z nejočekávanějších utkání sezony zítra rozjitří fanoušky v zaplněném Ďolíčku. Do Vršovic přijede ostravský Baník, dvojnásobný mistr posledních tří sezon. Pro oba týmy bude tradiční řež generálkou na druhé kolo evropských pohárů, v kterém se Bohemka střetne se Saint Etiénne a Baník s Valencií. Jak se na utkání kola (tradiční textový online přenos zítra začíná před šestnáctou hodinou) těší náš střelec Milan Čermák?

Co od zápasu očekáváte?

"Hrajeme momentálně ve značné pohodě. I když velice nerad tipuji, myslím, že bychom si mohli i nadále udržet nulu na kontě porážek."

Stejně jako celému týmu se daří i vám. Velmi vydařený podzim jste korunoval minulý týden gólem v posledních sekundách v Nitře. Kde se zrodila vaše forma?

"V poctivém přístupu k tréninku, v maximálním soustředění od první do poslední minuty utkání, v dodržování životosprávy. Nepostihne-li mne zranění, ještě minimálně dva roky bych chtěl v útoku klokanů hrát."

Na Štědrý den vám bude už třiatřicet, necítíte se v lize starý?

"Věk nemá na můj způsob hry vliv. Rychlost mi zůstala, naopak – přibylo víc zkušeností, přehledu, schopnosti předvídat vývoj situace na hřišti. Je dobře, že se mladíci, hlavně u nás v Bohemians, tlačí dopředu. Výkonnosti to prospívá a oživuje to hru."

V zápase s Baníkem se znovu utkáte s brankářem Pavolem Michalíkem, kterého znáte i ze společného působení v Ostravě. Vzpomínáte na některé z vašich předchozích střetnutí?

"Na své roční působení v Baníku jsem raději rychle zapomněl. Michalík? Solidní gólman, ctižádostivý, snažící se vždy o co nejlepší výkon… Ještě v dresu Sparty jsem mu vstřelil dvě branky, jedna z nich padla po Jurkaninově táhlém centru zprava do pokutového území. Přeskočil jsem Michalíkovy ruce a hlavou skóroval. Nebylo by špatné, tenhle kousek teď zopakovat."

Očima soupeře

"Střetnutí v Ďolíčku nebývala nikdy snadná. Před lety jsme tu prohráli 1:4. Chytal jsem tehdy po angíně, nebyl jsem zcela fit. Naopak mezi šťastné zápasy řadím vítězství 1:0 v ligovém ročníku 1979/1980, kdy jsme se stali podruhé mistry republiky. Panenkovi jsem dokonce chytil penaltu. Je to tým, kde je každému hráči vlastní útočné pojetí. Odešel Panenka, góly však střílejí všichni, počínaje obránci. A to je ještě nebezpečnější, než když mužstvo spoléhá na jediného kanonýra. Domácí jsou vysokým favoritem, což na druhé straně pro nás může být výhoda. Nemáme co ztratit. Tři dny po zápase cestujeme do Valencie a úspěch z Prahy by znamenal příjemné povzbuzení."

Pavol Michalík, gólman Baníku

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit