"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Angličany nepotkáme, ve hře je ale Valencia!

uefa-logoSenzační Good Bye všech čtyř anglických týmů v Poháru UEFA fanoušky Bohemky před losem druhého kola příliš nepotěšilo. I tak ovšem při zítřejším losu v Curychu (12.00) máme naději narazit na velmi atraktivního protivníka. Spolu s námi bude v osudí například španělský CF Valencia, kterému máme z loňska co vracet!

Fotbalová Evropa se vzpamatovává ze šoku. Liverpool v PMEZ a Tottenham v PVP sice přežily, v Poháru UEFA však všechny čtyři anglické kluby skončily hned na startu. Byla to právě Valencia, která v jednom z nejdramatičtějších soubojů úvodního kola skolila slavné Manchester United. V prvním utkání na Old Trafford přitom vybojovala jen bezgólovou remízu a po poločase odvety prohrávala 0:1. Dvěma góly po přestávce se však udržela ve hře.

S neúspěchem se vracel také Southampton ze švédského Norrköpingu, kterému v odvetě stačila remíza 0:0. Ipswich Town doma nezvládl dohnat ztrátu z prvního zápasu proti AS Řím a Arsenal opouštěl Highbury po ostudné prohře 2:5 se Spartakem Moskva.

I bez anglických mužstev ale bude ve druhém kole z čeho vybírat. Mnozí z nás by si jistě přáli Valencii, která má ve Vršovicích od loňska otevřený účet a v sestavě hvězdného Argentince Kempese. Stačí ale jen pouhý výčet dalších možných soupeřů, aby bylo jasné, že i kdybychom se vyhnuli srážce s netopýrem, nemuseli bychom litovat.

Sevilla, Valencia, 1. FC Köln, Lokeren, Kaiserslautern, AS Řím, Girondins Bordeaux, Glasgow Rangers, Standard Lutych, FC Porto, St. Etienne, Werder Brémy, Neapol, Benfica Lisabon.

Jméno Bohemians bude v osudí druhého kola Poháru UEFA teprve podruhé v historii. Připomeňme, že po loučení Dukly s Dinamem Bukurešť v PMEZ a Slovanu s Interem Milán v PVP už kromě Bohemky z českých klubů přežil jen Baník Ostrava rovněž v Poháru UEFA.

Zatím je jisté, že pokud do programu nevstoupí přesuny kvůli televizním přenosům nebo případným vícero zápasům v jednom městě, Bohemka by měla hrát 20. října a 3. listopadu. Z losovacího aktu v Curychu přineseme zítra od dvanácti hodin on-line přenos.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit