"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Zelení ďáblové v Ďolíčku

clanek-pred-zapasem-1982-11-03-loga-bw-250pxNa tenhle zápas může klubová historie vzpomínat. Bohemka má šanci poprvé v dějinách postoupit do třetího kola Poháru UEFA. Zítra však musí zvládnout odvetný souboj proti jednomu z nejlepších francouzských klubů. Slavný AS Saint-Étienne s pěti francouzskými reprezentanty se zítra v 16.30 postaví v Ďolíčku naší Bohemce.

Nadějný, ale zároveň zrádný výsledek 0:0 přivezla Bohemka z Francie. V zítřejším odvetném zápase 2. kola Poháru UEFA jí stačí jakákoli výhra. Při remíze 0:0 by přišlo prodloužení, jakýkoli jiný výsledek posílá dál Francouze.

"Začneme rychle a budeme zrychlovat," říká před zápasem lakonicky trenér Bohemky Tomáš Pospíchal.

Proti vršovickým borcům se postaví špičkový evropský tým, v kterém by měla nastoupit hned pětice francouzských reprezentantů - brankář Castaneda, obránci Janvion, Battiston a Mahut a záložník Genghini. V sestavě by neměli chybět také krajánci - dánský záložník Christensen a nizozemský útočník Rep.

Saint-Étienne ale bude chybět kapitán Larios, který se po poslední ligové prohře 0:2 ve Štrasburku musel podrobit operaci lýtkových svalů. Kvůli zraněným tříslům chybí Senegalec Moizan a do Prahy nepřijel ani mladý Paganelli.

"Bohemians hráli v Saint-Étienne velmi dobře, moderně. Ze sledování ligových zápasů navíc vím, že jejich síla na domácí půdě ještě poroste," říká trenér soupeře Robert Herbin. "Pro nás to bude velmi těžké utkání. Mimo jiné i proto, že nám někteří hráči chybějí. Naším cílem bude ukázat dobrou hru."

Tomáš Pospíchal je před odvetou spokojen s výsledkem úvodního zápasu. Bohemka začínala v evropských pohárech venku zatím jen jednou. Před dvěma lety prohrála na hřišti Ipswich Town 0:3, v památném domácím zápase sice pak zvítězila 2:0, ztrátu ale už nedohnala.

"Bezgólová remíza je tentokrát viditelně výhodnější výchozí pozicí, ale ještě nic neřeší," říká Pospíchal. "Půjde o to, jak se prosadíme proti soupeřově dobře organizované obraně. A jak si naopak zase naše obrana poradí s útočníky formátu Repa a Rousseye."

Hráči Bohemky mají ze soupeře respekt, o čemž svědčí slova kapitána Přemysla Bičovského: "Podle počtu branek má St. Étienne druhou nejlepší obranu ve francouzské lize, však také Janvion, Battison a Mahut jsou reprezentanty. V útoku Rep představuje zkušeného a Roussey ambiciozního fotbalistu. Určitě nás budou chtít hodně potrápit. Rozhodne momentální forma. Pro postup uděláme maximum."

Bohemka stále nemůže počítat se zraněným bekem Jiřím Ondrou. Na rozdíl od ligového zápasu se Zbrojovkou ho místo Zdeňka Koukala nahradí Stanislav Levý. Zápas začíná zítra v 16.30, těšte se na tradiční texotvý online přenos.

Předpokládané sestavy

Bohemians: Z. Hruška - Jakubec, Prokeš, Bičovský, Levý - Chaloupka, Zelenský, Sloup - Příložný, Čermák, Němec.
Saint-Étienne: Castaneda - Battiston, Mahut, Janvion, Lestage - Zenon, Oleksiak, Genghini, Christensen - Roussey, Rep.

Utkání bude řídit italský rozhodčí Paolo Casarin.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit