"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Trenér Pospíchal znovu v nemocnici

clanek-1982-11-23-pospichal-bw-250pxVelká nepříjemnost postihla kabinu Bohemians před pohárovým zápasem v Ženevě. Hlavní trenér Tomáš Pospíchal byl dnes hospitalizován v krčské nemocnici v Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) a v příštích dnech ho čeká další operace srdce. Tým v Ženevě povede asistent Josef Zadina.

Ani krásný podzim s Bohemkou bohužel srdci našeho trenéra nijak neulevil.

"Nedalo se nic dělat, bolesti v prsou sílily, i když především tehdy, když jsem byl relativně v klidu. Při rozčilení nebo vzrušení nic. Ucpávaly se mi další cévy a podle lékařů je operace nutností," podařilo se nám získat vyjádření Tomáše Pospíchala.

Úspěšný kouč Bohemky má bohužel se srdcem dlouhodobé potíže. Už před čtyřmi lety ho postihl infarkt na letním soustředění. V únoru 1979 pak musel na svou první operaci srdce, při které dostal by-pass.

"V těch hodinách, co jsem ležel na operačním stole, za mne tlouklo umělé srdce," vzpomíná Pospíchal. "Když jsem se probral z narkózy na lůžku, byl jsem vzorný pacient. Přesně podle pokynů lékařů jsem cvičil, chodil i jedl. Za patnáct dní mě pustili domů! Obtíže s dýcháním opravdu zmizely a já se opět brzy vrátil k mužstvu."

Potíže se bohužel vrátily a také letos 30. července si Pospíchal ráno na Bohemce stěžoval na celkovou slabost a byl pak rychle převezen do krčské nemocnice.

V obou případech zaskakoval asistent Josef Zadina. Letos s týmem parádně rozjel začátek sezony a Pospíchal se mužstva znovu ujal v zápase šestého kola s Olomoucí. Pak sice neodjel do Vídně na povinnou odvetu prvního kola Poháru UEFA s Admirou Wacker, ale od zápasu v Nitře už se vrátil natrvalo. Po posledním nerváku v Prešově ale musel znovu do péče lékařů.

Přejeme Tomáši Pospíchalovi rychlé uzdravení a brzký návrat do kabiny i na lavičku Bohemians!

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit