"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

V Ženevě o pohárové jaro

clanek-pred-zapasem-servette-bohemians-1982-11-23-loga-bw-250pxUž zítra čeká Bohemku další pohárová výzva. Los třetího kola poháru UEFA nám přisoudil nadmíru těžkého a nebezpečného soupeře - ženevskou Servettu. Švýcaři jsou pro Bohemku poslední překážkou v cestě za přežitím v Poháru UEFA do jara.

Klokani nastoupí na hřišti jednoho z nejtradičnějších (založen už v roce 1890) a dlouhodobě nejúspěšnějších švýcarských fotbalových klubů, který je mimo jiné čtrnáctinásobným mistrem své země a pětinásobným vítězem domácího poháru.

Tým vyznávající fialové klubové barvy je také pravidelným účastníkem evropských pohárových soutěží, kde už stihl zanechat celkem úspěšnou stopu - například v podobě osmifinále PMEZ v sezoně 1979/80 či dvou čtvrtfinále PVP v sezonách 1966/67 a 1978/79. O jeho výborné aktuální formě svědčí průběžné první místo ve švýcarské lize a také suverénní způsob, jakým vyprovodil v předchozím kole z poháru UEFA polský Słask Wroclaw - 2:0 a 5:1…

Naše mužstvo před cestou do Ženevy bohužel musí vést smutnou inventuru ztrát. Vedle dlohodobě zraněného Ondry léčí snad polovina základní sestavy šrámy ze skandální prešovské řeže.

Nejhůř je na tom Prokeš (otřes mozku a nakopnutá ledvina) - s jeho startem se moc počítat nedá. Ale asi nejvážněji budeme oslabeni na lavičce - trenér Tomáš Pospíchal je opět hospitalizován a jeho těžce zkoušené nemocné srdce čeká další vážná operace. Aspoň že máme v osobě asistenta Zadiny zkušeného a povolaného zástupce…

Náš tradiční textový online přenos se Vám ze ženevského Stade des Charmilles přihlásí pár minut před zítřejším výkopem, který je stanoven na 20.00.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit