"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Začíná zimní liga na Tatře Smíchov, hráče čeká dvojboj na škváře

clanek-1982-11-04-bohemians-logo-bw-190pxZpestření přípravy, nebo nesmyslný hazard? Názory na smysl zimního turnaje na škvárovém hřišti Tatry Smíchov se v naší názorově otevřené socialistické společnosti různí. Pravda ale je, že možností k tréninku není mnoho. Zimní ligy se naši hráči zúčastní hned ve dvou dresech. V zelenobílém a v tom se lvíčkem na prsou. Bohemka začíná zítra zápasem s Viktorií Žižkov.

Labutě pod smíchovským mostem budou strkat zobáky pod křídla, ale na hřišti Tatry Smíchov se bude hrát fotbal. Trenér Tomáš Pospíchal bude mít své hráče pod dohledem hned dvakrát. Zítra hraje Bohemka pod jeho vedením proti Žižkovu, čtyři klokani se dostaví ze soustředění národního mužstva v Nymburce a budou v nominaci na zápasy reprezentace proti pořádající Tatře Smíchov a o den později také proti žižkovské Viktorce.

Je přitom známo, že experimenty na škvárovém hřišti mohou skončit neradostně. Antonín Panenka před pár lety na Tatře Smíchov málem přišel o oko.

"Nečkejte zde střeleckou nebo herní exhibici reprezentantů. Spíše další možnost zvyšování jejich fyzické kondice," vysvětluje reprezentační trenér František Havránek. "Hráči teď mají v nohách spousty naběhaných kilometrů i navzpíraných tun v posilovně, na smíchovskou škváru nastupují z plného zatížení. A navíc ještě trénují podle individuálních plánů svých mužstev. Nedivte se té náročnosti, vždyť v první polovině roku nás čekají hned tři klíčové prověrky. Jen škoda, přeškoda těch zranění..."

Havránek měl zřejmě na mysli především současný stav vršovického šutéra Jaroslava Němce, který si poranil koleno a jen tři dny ho dělí od operace menisku.

"Mám strach. Lidi, jaký já mám jen strach," děsí se Němec.

Trenér Havránek však svou podzimní oporu uklidňuje: "Na jaře s tebou stoprocentně počítáme!"

Pro ty, kdo se nedají lednovými mrazíky odrazit od návštěvy smíchovského areálu, připomínáme program turnaje. Zítra ve 12 hodin hraje Bohemka s Viktorií Žižkov, ve 14 hodin nastoupí reprezentace proti Tatře Smíchov. O den později od 12 hodin můžete vidět klokany v národním týmu proti Žižkovu.

 

 

Komentáře

 
Michal Borský
0 #1 Michal Borský 2013-01-15 09:19
názorově otevřená socialistická společnost :D
 

Comments are now closed for this entry