"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Vítězné starty Bohemky i "béčka"

clanek-1983-01-16-zimni-liga-bw-250pxPrvní zápas na zimním turnaji Tatry Smíchov má Bohemka vítězně za sebou. Klokani v kombinované sestavě porazili Viktorii Žižkov 3:0. Další hráči našeho klubu se představili v reprezentačním týmu, který přehrál Tatru Smíchov (3:1) a Žižkov (3:0).

Trenér Tomáš Pospíchal je zase zdravý a ve dvou dnech smíchovského mrazu měl dost práce. Včera nejdřív asistoval u vítězství Bohemky, pak se šel jen na chvíli ohřát, aby mohl okouknout úsilí dalších svých hráčů v dresu se lvíčkem na prsou. V útulné klubovně Tatry Smíchov trenér popotáhl čepici, dopil čaj a zahlásil: "Teď se jdu podívat na naše béčko."

V tu chvíli už měla Bohemka za sebou svůj zápas. Naši chlapci nastoupili v sestavě s mnoha náhradníky, představili se například mladíci Čížek, Pavlov, Bárta a Krupka. Bohemka především v prvním poločase zápasu jasně vládla a zvítězila 3:0 díky gólům Levého, Čížka a Bičovského.

Klokani se prosadili i v národním týmu. Proti Smíchovu se dvakrát trefil Milan Čermák, v zápase se Žižkovem přidal jeden gól František Jakubec.

"Terén není nejlepší, jenže bojujeme nejen proti němu. Silnějším soupeřem je totiž únava z tvrdé přípravy," říká Čermák. "Pohyby jsou najednou nějak pomalejší, utahanější, i hlavě chybí bystrost, přesvědčivost, čerstvost. Málo platné, z tohoto základu však budeme v lize i reprezentaci žít celý rok. A zápasy k tomu? To je vlastně vítané zpestření úmorné dřiny."

Milan Čermák ovšem patří k těm šťastnějším jedincům v kádru klokanů, kteří si přípravných zápasů mohou užít. Na marodce jsou zranění útočníci Vladimír Hruška, Jaroslav Němec a Tibor Mičinec. Obránce Zdeněk Prokeš si na reprezentačním soustředění v Nymburce natáhl úpon svalu a záložník Pavel Chaloupka ještě nedoléčil zraněný kotník z pohárového dramatu se Servette Ženeva.

Aspoň, že gólman Zdeněk Hruška se choulil na reprezentační lavičce náhradníků jen kvůli rozhodnutí trenéra národního týmu Františka Havránka...

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit