"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Jatka na Smíchově, Sloup nedohrál

clanek-193-01-22-bohemians-cssr-loga-bw-250pxPřekvapení se zrodilo v zimním turnaji Tatry Smíchov. Bohemka v sestavě s několika náhradníky porazila 3:1 reprezentační tým, v němž nastoupilo pět klokanů. Zápas však proběhl v nečekaně vyhrocené atmosféře a několik hráčů Bohemky utrpělo zranění. Záložník Jiří Sloup musel odstoupit už v desáté minutě.

Problémy, které Bohemku provázejí v zimní přípravě, stále nekončí. Nejhorší zprávou očekávaného zápasu s Havránkovým reprezentačním výběrem je ztráta Jiřího Sloupa. Ten se zranil už v začátku prvního poločasu, když nevybíravě zajel do útočníka soupeře Pavla Chaloupky, který se na něj vyčítavě ohlédl.

"Uklouzla mi noha. Oni říkají, že jsem ho nakopl. To je blbost, nebudu kopat hráče, s kterým jsem hrál. Tam jsme se srazili," vysvětloval Sloup, který byl ze hřiště odnesen a podle prvních zpráv si poranil koleno.

Nebyl to ani zdaleka jediný konflikt. Reprezentant Jakubec se pokopal s Mičincem, Marčík nabral Zelenského, náhradník Pavlov, který zastoupil Sloupa, skončil s vyraženými zuby, utkání nedohrál a Bohemka tak trávila poslední minuty v desíti. Pospíchal už neměl nikoho na lavičce...

Nečekané střety spoluhráčů byly důsledkem vyhecované atmosféry, v které se náhradníci Pospíchalova výběru snažili vytáhnout na reprezentační hvězdy. Za národní tým nastoupilo pět klokanů - obránci Jakubec s Ondrou, záložníci Chaloupka a Zelenský a útočník Čermák, který čtyři minuty před poločasem po Vízkově prohození otevřel skóre.

V druhém poločase však kralovala Bohemka. Její hru ze zálohy umně dirigoval Bičovský. Nejdřív se z dálky krásně trefil Mičinec a pak se dvakrát trefil navrátilec Petar Novák, kterému se dařilo na levém křídle.

Sestava Bohemians: Z. Hruška - Krupka, Marčík, Doležal, Hrabovský - Sloup (10. Pavlov), Bičovský (73. Čížek), Koukal - Levý, Příložný (46. Novák), Mičinec.

Sestava ČSSR: Stejskal - JAKUBEC, Fiala, Pěcháček, Rada (46. ONDRA) - Šebek (58. Luhový), ZELENSKÝ, CHALOUPKA (73. Pavlík) - Vízek, ČERMÁK, Nemec (46. Kříž).

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit